fbpx

Μεταποίηση

Διάρκεια 90'/Εβδομ.
Συναντήσεις: 8
Φοίτηση: 2 μήνες
Κόστος: 50€/μήνα

Διαθέσιμα τμήματα

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη συνάντηση για το μάθημα της επιλογής σας

Δεν βρήκες την ημέρα που έψαχνες;

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου για το επόμενο τμήμα που θα δημιουργηθεί!

Τι θα μάθω;

Το εργαστήρι δημιουργίας ρούχου είναι ένας χώρος στον οποίο μαθαίνουμε πώς να ράβουμε τα ρούχα μας και πώς να μεταποιούμε τα ήδη υπάρχοντα. Είναι φανερό ότι οι ανάγκες μας στην ένδυση δεν σταματάνε, και πόσο μάλλον όταν δεν βρίσκουμε και πολλά ρούχα που να μας εκφράζουν ή να μας ταιριάζουν. Ακόμα πολλές φορές χρειάζονται αλλαγές.. όπως κοντέματα – άλλαγμα φερμουάρ και  πολλά άλλα που μας αναγκάζουν είτε να τα δίνουμε για να μας τα φτιάξουν είτε να τα παρατάμε στην άκρη της ντουλάπας. Πόσες φορές έχουμε φανταστεί ένα ρούχο και δεν ξέρουμε το τρόπο για να το φτιάξουμε?

Μάθε να φτιάχνεις τα δικά σου ρούχα λοιπόν βασισμένα στη μόδα που εσύ ακολουθείς και αγαπάς, χρησιμοποιώντας σωστά τα εργαλεία τα οποία χρειάζονται για να φτιαχτεί ένα ρούχο από την αρχή.  Τα μαθήματα στο εργαστήρι δημιουργίας ρούχου χωρίζονται σε τέσσερις κύκλους.

Το σεμινάριο μεταποίησης απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να μάθουν τις βασικές αρχές της ραπτικής καθώς και τις λειτουργίες της γαζωτικής μηχανής ώστε να μπορούν να μεταποιούν τα δικά τους ρούχα.

Αναλυτικότερα στο σεμινάριο θα μάθουμε:

 • Τις λειτουργίες της μηχανής. Πέρασμα κλωστής – Μασουράκι – Βασικά ρολόγια – Άλλαγμα βελόνας.
 • Εξάσκηση σε βασικά γαζιά (ίσιο – ζίκ ζακ) και οι χρήσεις τους.
 • Ράψιμο φερμουάρ (φανερό – κρυφό) και που τα χρησιμοποιούμε.
 • Ράψιμο λάστιχου.
 • Δείχνουμε πως στενεύουμε ένα ρούχο.
 • Πώς κοντένουμε τα ρούχα.
 • Μάκρεμα ρούχου.
 • Άνοιγμα ρούχου.
 • Εξάσκηση σε ρούχα που θα φέρουν οι ενδιαφερόμενοι.

Σκοπός του μαθήματος μεταποίησης είναι οι ενδιαφερόμενοι να εξοικειωθούν με τη χρήση της γαζωτικής μηχανής ώστε να μπορούν να μετατρέψουν τα ρούχα που δεν χρησιμοποιούν είτε έχουν βαρεθεί, σε χρήσιμα σύνολα της γκαρνταρόμπας τους.

Πόσο κοστίζει/Διαρκεί;

Το σεμινάριο μεταποίησης είναι ομαδικό, αποτελείται από 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις (2 μήνες), έχει διάρκεια 90′ την εβδομάδα και κοστίζει 50 ευρώ. Η εγγραφή στο Σπίρτο είναι δωρεάν.

Το Σπίρτο / Covid 19

Με γνώμονα την προστασία των μαθητών μας, έχουμε προσαρμόσει τα τμήματα στις ανάγκες του σήμερα. Όλα τα σεμινάρια λειτουργούν με τη φιλοσοφία των εκ περιτροπής τμημάτων, αξιοποιώντας έτσι τη δυνατότητα που μας δίνεται για ταυτόχρονη δια ζώσης και ψηφιακή εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο διδασκαλίας σας, είτε εκ περιτροπής (δια ζώσης/ψηφιακά), είτε αποκλειστικά μέσω της ψηφιακής τάξης που θα σας επιτρέπει να συμμετέχετε ζωντανά στο μάθημα από τον προσωπικό σας χώρο.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται όλο το χρόνο αποκλειστικά online τμήματα, που δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να συνδέονται από οποιοδήποτε χώρο βρίσκονται, με άνεση και ασφάλεια.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η υγεία και η ασφάλεια σας, γι’ αυτό στις εγκαταστάσεις του Σπίρτου τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και προστασίας όπως υποδεικνύονται από τις αρμόδιες αρχές.

Τα εξ αποστάσεως μαθήματα αλλάζουν τα μέχρι τώρα δεδομένα στο χώρο της εκπαίδευσης και η παρέα μας μεγαλώνει αφού πλέον συνδεόμαστε από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας κι αν βρίσκεστε. Επιλέξτε το αγαπημένο σας σεμινάριο αλλά και τον τρόπο διδασκαλίας που προτιμάτε και μπείτε στην παρέα του Σπίρτου μ’ ένα κλικ.

Καθηγητές

Κατερίνα Λιγνού Η Κατερίνα Λιγνού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985 όπου και… Διαβάστε περισσότερα...

Παρόμοια Μαθήματα

Που θα μας βρείτε

Δείτε στη σελίδα Επικοινωνίας που βρίσκεται το Σπίρτο

 • Με Μετρό:
  – Στάση «Χολαργός» και περπάτημα 15 λεπτά διαμέσου της Ηρώων Πολυτεχνείου και έπειτα της Αποστολοπούλου
  – Στάση «Κατεχάκη» με το λεωφορείο 402 από την αφετηρία επί της Μεσογείων και αποβίβαση στην 3η στάση Αποστολοπούλου που βρίσκεται ακριβώς έξω από το Σπίρτο
 • Με Τρόλευ:
  – 10 & 18, αποβίβαση στις στάσεις Σερρών ή Ακροπόλεως επί της Εθνικής Αντιστάσεως και περπάτημα 2 λεπτά
  – 19, αποβίβαση στη στάση Σερρών και περπάτημα 10 λεπτά διαμέσου της Κόδρου
 • Με Λεωφορείο:
  – 550, Α7, 602, Χ14, Ε14, αποβίβαση στη στάση Σερρών και περπάτημα 10 λεπτά διαμέσου της Κόδρου

Μοιράσου το

Share it with a friend!
Share it with a friend!

Καθηγητές

Κατερίνα Λιγνού Η Κατερίνα Λιγνού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985 όπου και… Διαβάστε περισσότερα...

Παρόμοιες Συναντήσεις

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποστολοπούλου 11, Χαλάνδρι
Τηλ.: 210 6753306
email: info@tospirto.com

Ώρες γραμματείας:
Δευτ-Παρ: 10:00-22:00
Σάββατο: 10:00-21:00